DIADA DE SANT JORDI




Avui es dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, i que curiosament no es festa laboral però si que es festa de la cultura, on els carrers s’omplen de paradetes dels dos gran protagonistes del dia: la Rosa i el Llibre.

Moltes vegades quan arriba el 23 d’abril, recordo els meus anys de primària on realment la tradició es vivia com una gran festa de l’any. Aquell dia s’aturaven les classes per activitats culturals, i la més esperada era quan es feien dibuixos i auques de la faula de Sant Jordi, aquella on un cavaller alliberava a una jove princesa en perill de un ferotge drac, que després de ser vençut, la seva sang tacava una Rosa blanca i apareixia el símbol d’aquests dies: la Rosa vermella. No cal dir que aquesta història es molt clàssica en la mitologia medieval però no per això deixar de tenir el seu encant, i sobretot quan un es un xiquet.

Avui en dia, aquest dia m’agrada gaudir-ho passejant per la meva ciutat veient les paradetes de llibres i com no buscant i mirant fins que al final no se si pel cansament o perquè al final he vist un llibre que m’atreu, acabo fent la compra pertinent, i com no, avui no serà l’excepció.

Esperant que tots els nois regalin una rosa a les seves enamorades i aquestos es vegin recompensats per un llibre, us desitjo un feliç Sant Jordi a tots.





















0 comentarios:

Publicar un comentario

top