Tramita una multa imposada a un seguidor en la final de copa a Madrid entre el Barça i l'Athletic El govern espanyol ha tramitat una multa a un jove militant de Solidaritat de 3.001 euros de sanció per haver lluït una bufanda amb lemes i símbols independentistes catalans i bascos durant el partit de la final de copa del 25 de maig passat entre el Barça i l'Athletic.

 La denúncia diu que aquest seguidor va infringir la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport, i li impedeixen l'accés a recintes esportius durant mig any. La delegació del govern espanyol imputa una infracció greu al jove per haver accedit a l'estadi Vicente Calderón una bufanda penjada al coll amb la llegenda: 'Units per la llibertat, Askatasunaz eukartuak', i un 'lauburu' (símbol abertzale) i la llegenda 'Euskal Herria i Països Catalans'.

 I també l'acusa d'haver mantingut 'una actitud xulesca i desafiant' quan la policia el va identificar, dient 'no sabeu amb qui tracteu, us deixaré a l'atur'. El jove multat té l'opció de presentar al·legacions.

De fet, Solidaritat ha dit que presentaran un recurs i que volen denunciar per prevaricació la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes i l'instructor que signa la multa, Joaquín Pavia Cardell. Manifestació impune de la Falange Aquell mateix dia de la final de copa, un membres de la Falange i uns altres grups ultra van manifestar-se pels carrers de Madrid contra els seguidors del Barça i l'Athletic, exhibint banderes amb símbols nazis. En aquest cas no es té constància que hi hagués cap denúncia ni multa imposada.

 Agressions de la policia a seguidors del Barça Aquel mateix dia alguns seguidors del Barça van ser agredits per la policia espanyola quan van exhibir senyeres estelades. És el cas d'un jove que explicava els fets en aquesta entrevista a VilaWeb: 'Els policies em van exhibir mentre sagnava'
top