Els prínceps i la reina Sofia, expulsats 

de la zona mixta

La seqüència va tenir lloc gairebé en la matinada del divendres al dissabte en l'Excel Sorra, el gegantesc complex que alberga el  judo, halterofília, esgrima, lluita i  taekwondo. 

El príncep Felipe i la princesa Letizia, al costat de la reina, animaven a Nico García en el seu combat per l'or en taekwondo.


Al final va ser plata, però la família real va voler apropar-se a felicitar-li. Un sèquit de 20 persones va arribar a la zona mixta, on els periodistes esperaven a Nico, i per on els prínceps i la reina van voler accedir. Allí es van topar amb un voluntari abnegat (foto) que es va plantar davant decidit aimpedirles entrar. Després d'uns minuts de confusió, l'home no va donar el seu braç a torçar. “Què és el futur rei d'Espanya? Doncs no ho sabia, però no porten l'acreditació necessària per a aquesta zona, no puc deixar-los passar”.
 I l'hi va dir literalment a la cara al príncep d'Astúries, que es va haver de donar la volta.

Total, que la situació va passar de còmica a surrealista. Felipe, Letizia i la reina Sofia després del teló durant cinc minuts esperant que Nico arribés, i no arribava. Letizia no parava si es fes fotos amb afeccionats i esportistes, i el príncep mirava a l'horitzó, sense saber molt bé què fer i preguntant-se quant duraria allò. Per allí també caminava el president del COE, Alejandro Blanco, i l'ambaixador espanyol en el Regne Unit, Federico Trillo. Blanco, que per alguna cosa és judoca, diguem que va passar per la força.

I per fi, una estona després, va arribar  Nico. I de nou otravoluntaria va posar pegues per deixar passar a la família real. Cada vegada que la voluntari s'apropava per negar-los el pas, un membre de l'escorta real s'apropava a ella, per si de cas. La cosa al final no va passar a majors, però l'escena ha estat inoblidable. Ah, i al final van poder felicitar-li pel seu enorme combat.
top